Tanker bag bloggen

HVORFOR jæger?!

Ja, det er jo et godt spørgsmål, eftersom det ikke er noget, der ligger lige for i vores familie. Men for mig er det et helt bevidst og meget personligt valg om, at jeg ønsker at vide, hvor det jeg spiser kommer fra. At naturen er et spisekammer med stort set alt det, vi har brug for. Vores forfædre brugte naturen - mange har glemt det i dag - og jeg synes det er ærgerligt.

Nogle mennesker vælger at blive vegetarer, veganere eller som de fleste danskere kødspisere, som henter deres mad i køledisken og fryseren rundt om i butikkerne. Jeg vil bare noget andet - og det er mit valg. Det vil bloggen her også handle om.

Jagttegnskursus?!

Da jeg startede på jagttegnskurset, havde jeg i bund og grund ingen anelser om, hvad der ventede mig! Men jeg var drevet af passion...

Tankerne omkring bloggen her er først opstået i tiden op til mine jagtprøver i efteråret 2017. Og bloggen er først blevet til virkelighed i foråret 2018. Derfor er bloggen stadig ny og under udvikling.

Du kan altid følge mig på Instagram på profilen Huntress Freya. Her deler jeg billeder og skriver om mine oplevelser og kommende anmeldelser af bl.a. jagttøj, skydebaner, skydevåben og jagtgrej.

Der er så mange følelser knyttet til den rejse, jeg har været på op til jeg fik mit jagttegn! Nervøsitet, iver, tanker, nørderi, alt arbejdet jeg har lagt i at få mit jagttegn og bestå haglskydeprøven.
Og tankerne har fyldt!!! Hvorfor jeg vil være jæger! Hvad jeg vil bruge det til! Hvilken værdi det har for mig og min familie! Hvorfor jeg mener, jagt er en vigtig tradition! Alt sammen tanker, der har fyldt i mit hoved. Masser af tanker, der kørte rundt hovedet på mig og trængte sig på for at komme ud på skrift. Og alle de tanker fik jeg lyst til at dele med andre! Og så er min nysgerrighed som altid drivkraften til at handle - også til at lave denne blog.

Tal fra Naturstyrelsen - og kvinder

De seneste tal fra 2016/2017 viser, at der kun er ca. 6,3% kvindelige jagttegnsløsere i Danmark. Det er nok også derfor, der ikke er helt så stort et marked for jagtrelateret tøj og gear, som er målrettet kvinder. Det er noget af det, jeg synes er virkelig interessant, og som jeg gerne vil ud og kigge på som kvindelig jæger.

Jeg har et generelt fokus på kvinder – i alt, jeg beskæftiger mig med her i livet. Det gælder både i forhold til jagt og skydning – og i mit terapeutiske arbejde i min egen virksomhed. Jeg er IKKE feminist (og det har jeg brug for at skrive)! Til gengæld har jeg stort fokus på kvinders empowerment – vores måde at træde ind – og ud – i livet på. Jeg mener, vi har så meget at byde på, og at vi ikke skal være som mænd, blot med et andet køn. Det, at vi er et andet køn betyder noget hele vejen rundt, fysisk, mentalt og emotionelt. Det betyder noget ift. hvordan vi tænker, føler og handler. Jeg mener også, vi som kvinder skal bringe føde til familien, ikke kun købe den i supermarkedet og tilberede den. Jeg mener bestemt, vi som kvinder har et ansvar for at vise vores børn og børnebørn naturen og alt, hvad den har at byde på, også spisekammeret!

Følg med mig...

Følg med mig på min rejse som nyjæger. Tag med mig på mine jagter med haglgeværet og riflen over skulderen. Du vil også kunne se anmeldelser af f.eks. forskelligt jagtgear, jagttøj, jagtrelaterede våben, skydebaner og jagtforretninger.

Velkommen til min side - let the fun begin!

© huntress.dk 2018