Jagt – et valg om at leve fra jord til bord
Jeg er jæger, fordi det giver mening for mig som naturelsker og som kødspiser at bruge naturens ressourcer. Jeg tror på, at jo tættere vores mad er på at være hentet i naturen, og jo færre led den har gennemgået fra jord til bord, jo bedre er det.
Det er en fælles beslutning for min mand og jeg at være jægere. Grundlæggende handler det om værdier og livssyn. Det handler også om, hvordan vi ønsker at leve vores liv og brødføde os selv og vores familie.
Jeg er den første jæger i min familie, så langt tilbage som nogen kan huske. Du kan undre dig over, hvad der har tricket mit ønske om at få et jagttegn og at vælge den livsstil det er, at være jæger. Det er der mange grunde til, men først og fremmest er det for mig en del af at være tæt på naturen. At være jæger giver mig uendelige timer i naturen, hvor jeg nyder at se det fantastiske dyreliv omkring mig.
For det andet er jeg meget bevidst om, hvor vores mad kommer fra. Som mennesker har vi altid høstet af naturens spisekammer, uanset om det er noget, vi selv har dyrket eller jaget.
Et bevidst valg at leve af naturen
For mig giver det mening at spise det, vi har adgang til i naturen. Tidligere købte jeg kød i dagligvarebutikker eller hos slagteren – selvom det gjorde ondt på mig at tænke på, hvad disse dyr havde gået igennem for at give os kød på bordet. I dag køber jeg meget lidt kød. Jeg er gennem årene blevet meget bevidst om, hvordan vi ernærer os selv, og jeg træffer bevidste valg om, hvad jeg sætter på bordet.
Som du kan læse på siden Natur,
har vores årlige rejser til USA inspireret os til at leve det liv, vi lever i dag. Vi elsker at være ude i naturen og derfor vælger vi en naturlig kost.
For mig er jagt ikke en diskussion om, hvorvidt vi skal være kødspisere, vegetarer eller veganere. For mig handler det om, hvorvidt vi skal spise præfabrikeret og forarbejdet mad – eller ren mad fra naturen eller egen ”produktion”. Jeg foretrækker det sidste – det giver mest mening for mig.
At lære nyt
I efteråret 2016 startede jeg på jagttegnskursus og i sommeren 2017 fik jeg så jagttegn. Riffeltegnet fik jeg i sommeren 2018, hvorefter jeg nåede 10 dage af bukkejagten.
Jeg er meget videbegærlig og elsker at lære nyt! Jeg tror aldrig, vi bliver færdige med at udvikle os og lære nyt! For mig har det været en god dag, når jeg har lært noget nyt. Jeg er derfor også ydmyg over og taknemmelig for de dygtige og passionerede mennesker, der har brugt deres tid på at lære mig om jagt, skydning og etikken bag. Det er alt sammen med til at gøre mig til en bedre jæger!
Vegetar, veganer eller kødspiser?
Jeg har ikke noget ønske om at leve et liv som vegetar. Det er mit valg at være kødspiser. Men jeg bryder mig IKKE om den måde, kødindustrien fungerer, og derfor jager jeg.
Jeg jagter ikke dyr, men jeg holder af anstandsjagt, hvor jeg sidder stille og venter på vildtet, eller pürsch, hvor jeg bevæger mig langsomt og stille gennem naturen. Hvis jeg er meget heldig, har jeg kød med hjem – men de fleste dage går jeg tomhændet hjem, men med et lyst og gennemblæst hoved, som er fyldt med skønne oplevelser.
Gensidig respekt for bevidste valg
Du behøver ikke være enig med mig i mine synspunkter omkring jagt. Min side og min blog er startet som en inspiration – som en kilde til at kunne læse om jagt og natur.
Jeg respekterer de fleste andre mennesker og jeg forventer egentlig også, at andre respekterer mig. Om ikke andet bør vi kunne blive enige om at være uenige og kommunikere respektfuldt.
Jeg synes det er vigtigt at træffe bevidste valg og ikke blot kører på autopilot og uden at vide, hvorfor vi gør som vi gør – og ikke gør!
Hvis du ikke kan respektere mine valg, så husk, at du er helt og aldeles fri til at lukke fanebladet med min blog ned og beskæftige dig med noget andet 😄