Natur

Naturen har altid været et helle og et refugium for mig. Lige med undtagelse af nogle år i min ungdom og i mit tidlige voksenliv, hvor jeg “glemte”, hvad naturen kan gøre for mig.

At tage ud i naturen er for mig et sted, hvor jeg lader alle batterier i både krop og sjæl op. Her kan jeg lukke øjnene og trække vejret dybt og frit.

Ofte er det også et tilflugtssted, når “verdens larm” bliver for meget. Når billarm, snak, hverdagsliv og forventninger kommer til at larme for meget i mit indre. Så er noget af det mest helende og omsorgsfulde, jeg kan gøre for mig selv, at tage ud i skoven.

Jeg elsker naturen og skoven er virkelig mit yndlingssted!

Arizona tog mig tilbage til naturen

Jeg havde næsten helt glemt, hvad naturen kan! Lige indtil min mand og jeg begyndte vores årlige rejser til Arizona i 2008. Vi tog ud i skoven forud for mit første bushcraft kursus og her brugte vi mange timer med at bygge en fyrrenåleseng! Da jeg lå her sent om aftenen, puttet godt ned i min sovepose i en uendelig mørk skov – dér fandt jeg vist for alvor tilbage til naturen. Den velkendte ro i hele nervesystemet, mens uglen tudede i træerne over os, månen langsomt hævede sig over skoven – og jeg kunne høre puslen i skovbunden tæt på mit leje for natte. Jeg var tilbage i sync med naturen.

Netop vågnet i min fyrrenåleseng en tidlig morgen i Arizona!

Efter den oplevelse har naturen og jeg igen været uadskillelige! Det blev til et utal af kurser inden for bushcraft, wilderness skills og tracking i Arizona. Jeg har derudover deltaget i mindst lige så mange kurser om planter og urter. Det var også i Arizona, det helt naturlige ønske om at tage jagttegn kom til overfladen. Dér, langt ude i Arizonas ørken, gik det op for mig, hvor vigtigt det er at kunne nedlægge de dyr, der er til rådighed. Det blev det naturlige næste skridt i forhold til at bruge naturen.

Arizona blev mit go-to, når jeg skulle finde den indre ro – der er bare lidt langt derover! Derfor overvejede vi faktisk i nogle år, om vi skulle flytte derover, da vores børn var blevet store. Men så kom der børnebørn og prioriteringerne i livet ændrede sig.

Du kan læse mere om Arizona og mit forhold til den smukke amerikanske stat her på bloggen.

Naturen i Arizona har en helt særlig plads i mit hjerte!

Naturen – et helle og et refugium for krop og sjæl

Vi har så meget smuk natur i Danmark. Jeg skulle lige forene mig med, at jeg ikke kun kunne finde roen i Arizona, men at Danmark er mindst lige så skønt! Den bevidsthed er blevet mere og mere klar for mig over årene. De seneste år er det lige så klart som en ren skovsø for mig, at vi har noget helt fantastisk natur i Danmark.

For mig er skoven noget af den bedste natur vi har og her kan jeg forsvinde helt fra omverdenen! Skoven vækker alle mine sanser og fylder mine celler med ro og feel-good hormoner.

Derfor har jeg de sidste par år været igang med at finde mine lærte skills frem igen. Det er tid til at finde ud i skoven igen – og ind i den ro og fred, skoven kan give mig. Det tager lidt tid at banke rusten af, men jeg kan mærke, at det ligger lige under overfladen. Det glæder jeg mig til at tage hul på og fordybe mig i, mens jeg igen lader skoven opsluge mig og fylde mig med kærlighed og indre ro.

Den danske skove kan noget særligt! Den er et helle og et refugium for mig!
© huntress.dk 2018