Merkel Gear jagttøj

Jeg hører så ofte om kvinder, som ikke kan finde det rigtige jagttøj! Meget af det der fås passer bare ikke til de kvindelige former! Siden sensommeren 2018 har jeg været så heldig at kunne trække i jagttøj til kvinder fra Merkel Gear, når jeg skulle på jagt.

Jeg har prøvet en del jagttøj i den forholdsvist korte tid, jeg har været jæger. Meget af det har været amerikanske mærker, da mine indkøb af jagttøj har ligget i Arizona på vores rejser. Andet er blevet købt brugt her i Danmark, med større eller mindre held.

Nu har jeg haft mulighed for at bruge Merkel Gears jagttøj til kvinder hele efterårs- og vintersæsonen, og har lyst til at dele mine erfaringer med jer.

På udkig efter hjorte i brunst!

Shrink it and pink it?

Først og fremmest synes jeg det er fedt, at Merkel Gear ikke blot “shrinker og pinker” deres tøj til kvinder. Jeg kan godt li’ at der er lidt pink på mit tøj, det er slet ikke det. Men at tro, kvindetøj kun handler om at downsize mandetøj og putte lidt pink på – det er en stor fejl, som mange af producenterne efterhånden er ved at være klar over.

Der er i Merkel Gears jagttøj til kvinder en knald god pasform – i hvert fald til mig! Jeg kunne godt skrive side op og side ned med alle de ting fra Merkel Gear, jeg er vild med, men jeg vil i første omgang nøjes med at koncentrere mig om Palearctic sættet.

Generelt for hele sættet vil jeg sige, at jeg er vild med, at det er vind- og vandtæt! Det har betydet rigtig meget for mig i efteråret, hvor jeg har siddet ude og set på brølende hjorte i silende regn i timevis – uden at blive det mindste våd. Også i vinter, hvor der var regn, slud og ganske koldt, har jeg været forskånet for at blive våd indenunder mit yderste lag tøj. Samtidig er sættet åndbart, hvilket også tydeligt mærkes, når jeg har bevæget mig rundt.

På drivjagt ved Borbjerg Plantage…

Palearctic MNTN Trousers

Features, jeg bare elsker ved bukserne er bl.a. at:

 • …de er lange nok i benene til mig.
 • …de er også høje nok i taljen. Det betyder, ar jeg ikke skal slås med hverken kold lænd eller at de strammer over maven. Det sidste kunne ellers godt være et issue, hvis jeg har spist liiiidt for meget dagen før.
 • …de har en virkelig lækker linning, som ikke strammer.
 • …de holder farven i vask.
 • …der er god plads i skridtområdet. Det betyder, at de ikke strammer eller niver i huden, når jeg bukker mig ned eller sætter mig på hug.
 • …der er inner-gaiters med kroge, som kan skjules.
 • …der er lommer som passer til det, jeg gerne vil ha’. Det er selvfølgelig meget individuelt, men de her passer lige til mig!
På skydebanen uden jakke, men med Merkel Gear Palearctic MNTN bukser.

Palearctic 365 Jacket

Features, jeg elsker ved jakken er bl.a. at:

 • …den har en super pasform til kvinder – i hvert fald til mig.
 • …den har dobbelte sidelommer (i forlængelse af hinanden) med separate lynlåse. Det betyder, at jeg kan lukke den øverste lomme og stadig have den nederste åben (eller omvendt).
 • …der er god hætte med elastikstrammer i – og samtidig en god krave.
 • …der er gode og solide lynlåse i.
Der var hare på paraden efter denne jagt ved Sminge Sø!

Det generelle “klædeskab” til kvinder

Der er desværre endnu ikke mange jakker og bukser i udvalg fra Merkel Gear – og kun én farve i hver model. Jeg kunne godt tænke mig bare en enkelt farve mere og et par bukser mere i samme høje kvalitet som Palearctic og Expedition. Jeg ved til gengæld, at der er nyt på vej fra Merkel Gear – så mon ikke der kommer godt nyt, som kan føjes til klædeskabet? Jeg tror det og ser frem til at se nyhederne.

Tanken om at klæde sig lag-på-lag, er i øvrigt i min bedste overbevisning den rigtige måde at klæde sig på, når man er i naturen – og på jagt.

Derfor har Merkel Gear valgt at have et baselayer i merinould og flere tyndere jakker/fleecer at supplere med, når det er koldt. OG der er selvfølgelig også et vintersæt til kvinder, Expedition WNTR Pants W’s og Expedition WNTR Parka W’s. Det kan man supplere med i de kolde måneder, hvis man er en frossenpind som mig.

…og så er jeg lidt pjattet med det diskrete, men fine pink logo, som pryder dameserien 🙂

Rævejagt i silende regn ved Kvols i januar måned.

Alt i alt…

For mig må jagttøj til kvinder gerne være lækkert – ikke kun varmt og praktisk. Det må gerne være smart og faconsyet. Jeg synes, Merkel Gear har formået at lave et let, lækkert og kvalitetsbetonet jagtsæt til kvinder, der gerne vil have noget smart og feminint – og ikke blot shrinket og pinket! Og med nyt på vej, tror jeg kun, det bliver endnu bedre.

Her i Danmark kan du se udvalget af Merkel Gears tøj til kvinder hos Jagtkompagniet. Du kan også læse meget mere om Merkel Gear på deres hjemmeside.

Tak til Jagtkompagniet og Merkel Gear for et godt samarbejde.

Knæk og bræk,
Freya

 

 

Jagt i skoven omkring Sminge Sø en smuk solskinsdag i oktober.

© huntress.dk 2018