Der er kun EN ting, der virker, hvis du vil have dit jagttegn!

Hold nu kaje, hvor har jeg læst! Jeg har læst og læst og læst – og jeg har gjort mit ypperste for at lære og forstå teorien, for at få mit jagttegn. Det har ikke været “a walk in the park” at komme dertil, hvor jeg stod med mit jagttegn i hånden!

Der er delte meninger om online- og weekendjagtkurser. Jeg skal ikke vurdere dem, jeg kan ikke vurdere dem. Jeg ved, det ikke vil fungere for mig og derfor var det heller ikke det, jeg valgte. For mig er det vigtigt at lære over tid. At høre ting igen og igen, blive udfordret og læse op og ned i jagtbøger og på nettet.

Åh manner… ÆNDER!!!!!! Mange af dem!!!

Derfor valgte jeg et jagttegnskursus, som startede i oktober 2016 og sluttede i foråret 2017, hvor vi mødte ind hver torsdag fra kl. 19.00-21.45 (helligdage mm undtaget). Der var fællesskab, der var hygge, der var en skrap underviser med meget markante holdninger, som vi alle kom til at elske. Og vi lærte noget hver eneste torsdag. Vi fik lektier for – og vi blev hørt i dem! Vi blev testet og vi testede os selv. Der var tidspunkter, hvor jeg simpelthen ikke troede på, jeg nogensinde ville kunne huske det hele. Men jeg blev ved, jeg læste og jeg øvede og vi hørte hinanden i det her hjemme.

Heldigvis er der en super god jagt-app til telefonen. Vi udfyldte jagtprøver fra appen hver morgen, middag og aften og vi helmede ikke, før vi kunne svarene på spørgsmålene og kunne bestå jagtprøven på appen! Igen og igen…

Men du er ikke mig!

Du lærer helt sikkert ikke fuldstændig, som jeg gør. Vi er alle forskellige og vi har alle forskellige indlæringsmetoder og måder at huske på. Om du kan lære over et par weekender eller online er op til dig. Hvilken underviser eller undervisningsform, du skal have, for at du forstår teorien, ved kun du. Og netop derfor kan jeg ikke vurdere netop det for dig 🙂

Men det, jeg kan fortælle dig og det, jeg også har tænkt mig at fortælle dig er, hvad der rent faktisk skal til for at du består den teoretiske prøve, afstandsbedømmelse og haglskydeprøven og evt. riffelprøven! For det har intet at gøre med, hvordan du indlærer!

Der er nemlig kun EN ting, der virker!

Og det er ikke nogen stor hemmelighed! Jeg er ikke nogen pralerøv, der skal belære dig om noget som helst! Men ikke desto mindre har jeg oplevet jagttegnskursister til alle dele af nedenstående prøver, som kommer og ikke har trænet det, de bør – og det, de kunne.
Jeg skal selvfølgelig ikke udelukke naturtalenter, for de er der også! MEN…

For alle andre, der ikke er naturtalenter og har alt i deres hoved, når de har set det én gang, så er der kun EN ting, der virker!!! Og det er TRÆNING! Træning, træning, træning!

  • Du kommer ikke igennem den teoretiske prøve uden træning!
  • Du kommer ikke igennem afstandsbedømmelsen uden træning!
  • Du kommer ikke igennem haglskydeprøven uden træning!
  • Og du kommer heller ikke igennem riffelprøven uden træning!

Prioriter det, hvis du vil det! Det er ganske simpelt, det er enkelt – men jeg siger ikke, at det er let!

Hvis du vil læse om MINE tips, så følg med her på bloggen, for jeg laver et indlæg med hvert af ovenstående emner. Og jeg er ikke klogere end dig – eller også er jeg… for jeg ved, det kræver træning! Og de ting, der handler om netop træningen er egentlig ret universelle!

Så følg med, indlæggene er lige på trapperne 🙂

Kærlig hilsen
Freya