Lake Powell – jeg troede ikke, jeg var en fiskerwoman!!!

Vores fantastiske venner, Ellen og Chris, har inviteret os med på Lake Powell i 4 dage. En oplevelse, vi har glædet os til siden sidste år, hvor turen mislykkedes pga. et pludseligt skybrud, da vi skulle afsted.

Claus og Chris kører afsted med båden tidligt om morgenen. Ellen og jeg kører et par timer senere og handler til bådturen på vejen. Claus sms´er mig på et tidspunkt for at spørge, om han skal købe et fisketegn til mig. Mit svar er: “NEJ, det er ikke nødvendigt”. Men at jeg da synes at han skal fiske, hvis han har lyst 🙂  Enough said, right?!

Vi mødes ved Lake Powell ved frokosttid og får lidt i maverne. Og så fylder vi i båden og gør klar til at sætte den i vandet.

Vi sejler ud på Lake Powell

Her er SMUKT!!! Ikke så mange mennesker – og vi er glade for, at det kun er onsdag! For når først weekenden starter, vil her være tykt af menneske (Memorial Day weekend). Men vi har det nogenlunde for os selv de næste dage. Vi sejler i 3 timer, inden vi er så langt inde i søen, vi ønsker at være. Det er et kæmpe system af forgreninger af Colorado floden og Chris ved nøjagtigt, hvor han vil hen.

Vi sejler ud i San Juan “armen” og da vi endelig er, hvor vi skal være, skal der fiskes! Claus griner i hele femøren, da han fortæller, at han har købt fisketegn til mig og ikke ham selv! Han påstår, at han kender mig? Jeg synes faktisk, han er lidt skør, for det der med at stå og fiske en hel dag, det gider jeg virkelig ikke!!!

Når man overraskes

Jah, jeg sidder så lidt og nyder solen og ser på, at Chris fisker – og Claus også, for den sags skyld. Selvom han ikke “må” – han købte jo kun fisketegn til mig. Men okay da – jeg kan da godt lige prøve…. Og det skulle jeg jo aldrig have gjort!

Jeg havde jo regnet med, at de her dage skulle bruges på at slikke sol, hygge med Ellen, sejle i kajakkerne, som vi har med – eller læse en bog eller noget. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle fiske! Men så skete der det, at jeg fandt ud af, at man ikke står med en snøre i vandet i timevis uden at få bid! Der er noget på krogen ganske ofte, måske hver 10.-15. minut. Sommetider får man den op, andre gange gør man ikke. Nogen gange får man en op, der skal ud igen, sommetider er den stor nok til at gemme til aftensmaden.

Til at starte med, stod jeg kun for at smide snøren ud, få fiskene op og mååååske også få dem af krogen. Resten havde jeg folk til 🙂 Men inden jeg ser mig om, er det eneste, jeg ikke selv gør – når der skal ny krog på eller der skal bindes ny “gummiorm” på 🙂 (jeg ved ikke en skid om det, men det er hamrende sjovt!)

Og sådan gik det til, at jeg fiskede i 4 dage, stort set non-stop i de mange timer, vi var på vandet hver dag!!!

Masser af fisk

Vi trækker hver dag fisk op i en lind strøm – og lader også en masse gå. Der er både “smallmouth bass”, “largemouth bass”, “Stripers” og “Bluegill”, som alle er forskellige arter af aborrer. De er vildt forskellige, men de er allesammen flotte fisk! De fisk, der er store nok, men som vi ikke kan spise om aftenen, ryger på køl med det samme, og kan puttes i fryseren, når vi er hjemme igen.

Normalt laver Ellen fisketacos – hendes specialitet, når de er ude at fiske. Det smager helt og aldeles forrygende! Men jeg har ændret mine spisevaner og spiser ikke friterede ting og heller ikke tacos – så vi har aftalt, at hun laver smørdampet fisk til mig. Det er mega lækkert, og de næsten to aftener får alle smørdampede fisk – enten i tacos eller bare med salat til. MUMS!

Fiskerwoman?

Jeg bliver hurtigt fortrolig med det hele. Jeg føler mig næsten som end dårlig veninde, der hellere vil fiske end hygge. Men alt er godt og vi hygger os jo bare alle fire med de ting, vi hver især nyder på og omkring båden. Vi nyder venskabet, de gode og dybe samtaler, fiskeri, badning, solbadning – og hyggelige timer med mad, bål og god whisky om aftenen. Vi nyder at falde i søvn under stjernehimmelen – og vågne op, før solen står op og se de røde bjergene lyse op af dagens første solstråler.

Åh, jeg vil altid mere af det gode!

Fordi jeg er indrettet i hovedet, som jeg nu engang er, begynder jeg jo straks at tænke over, hvordan jeg som jæger og samler også kan få fiskeriet ind under den “paraply”… og hvor jeg kan – og gider – at fiske i DK. For det med at sidde og vente i timevis på en fisk gider jeg ikke! Jeg vil ud og have oplevelser og samtidig kunne fange gode fisk til “bordet” derhjemme. Så det er seneste tanke omkring det at være selvforsynende. Så hvis du har gode idéer til mig, uden at det involverer en fiskekutter ud fra Hanstholm, eller molefiskeri, så kontakt mig endelig.

Da Claus og jeg dykkede i tidernes morgen, var jeg meget glad for at fange fladfisk. Det er også sjovest, når man faktisk svømmer lige over havets bund og selv kan “samle dem op” fra havbunden. Det gør vi ikke rigtig mere – men måske kunne snorkeldykning og fladfisk også være interessant at tage op igen. Nu ved jeg jo, at Claus læser med på bloggen, så vi ser, hvad det udvikler sig til 🙂

Men sådan gik det til, at jeg blev en fiskerwoman på Lake Powell! Og nu synes jeg også, det er virkelig sjovt og givende. Så det er nok ikke det sidste, I læser om fiskeri her inde på bloggen.

Kærlig hilsen
Freya