Nordic Heat – intelligent batteriopvarmet tøj

Her mellem jagtsæsonerne er det tid til at kigge tilbage på efterårets og vinterens udfordringer – og løsninger på disse!

Jeg har i vintersæsonen haft fornøjelsen af en del af produkterne fra Nordic Heat. Jeg kan uden at blinke sige, at jeg ville have haft en udfordring på de kolde dage, hvis jeg ikke havde haft Nordic Heat med på sidelinjen!

Fra en kold decemberdag på anstandsjagt efter råvildt

Jeg er en frossenpind! Jeg har altid været hende, der frøs tæerne og klaprede tænder, bare jeg tænkte på at skulle ud en kold vinterdag. Altså bortset fra da jeg var barn, hvor jeg bare blev blå og måtte tøs op på radiatoren, fordi jeg elskede at være ude.

YEAH – der kom en pakke!

Jeg var vældig forventningsfuld, da jeg fik en pakke ind ad døren i slutningen af oktober (2018). Heri lå et baselayer/langt undertøj, Hybrid luffer, varmesåler, varmesæde og selvfølgelig tilhørende batterier til de forskellige dele.

Den 2. november havde jeg fornøjelsen af at tage det i brug for første gang, da vi deltog i en af Danmarks Jægerforbunds nyjægerjagter. Og min glæde var kæmpestor, da jeg tydeligt kunne mærke, hvor meget jeg blev holdt varm undervejs. Siden denne jagt har jeg altid og uden undtagelse Nordic Heat med mig, når jeg skal på jagt og jeg forventer kølige temperaturer!

Fra Nyjægerjagt i november 2018. Jeg har for første gang Nordic Heat med – du ser min baselayer undertrøje som med tommelfingerhul går helt ud over håndleddet og holder det varmt!

På fællesjagter står man typisk stille længe af gangen. Man følges ad i flok ud på den enkelte såt, hvor hver jæger bliver sat af på sin post. Her står man så, mens hundene og klapperne går gennem såten. Kommer der dyr, får man hurtigt varmen på helt naturlig vis, når adrenalinet skyller gennem kroppen. Men resten af tiden, eller når man ikke har noget for – ja, så står man stille og på kolde dage kan man virkelig blive rigtig kold!

Sidder du på anstand og venter, hvad enten det er i et skydetårn, i en stige eller på jorden, kan kulden også lynhurtigt blive et problem. Stalker du, er det nemmere at holde sig varm. Men er det koldt nok, kravler kulden helt sikkert ind under huden på dig alligevel.

Det starter med tæerne!

Typisk starter det for mig med tæer og fingre, og langsomt forplanter kulden sig, så jeg ryster som et espeløv, mens jeg står og forsøger at holde koncentrationen. Det kan godt være en ret svær øvelse! Især efter noget tid, hvis jeg så er heldig at have noget for… for kan mine fingre så det, de skal? Det har en enkelt gang afholdt mig fra at trykke på aftrækkeren, at mine fingre føltes som is!

Så at få Nordic Heat med mig har været en velsignelse af de helt store! Det har gjort, at jeg altid har varme hænder, varme fødder og at min krop er varm, hvor jeg har brug for det.

Produkterne

Baselayer, som består af en langærmet bluse og et par lange underbukser/gamacher har lommer til batterierne, og du kan have dit sædvanlige jagttøj udenover. Her sikrer jeg mig, at kroppen er varm og at jeg ikke bliver “angrebet” af kulde, som får kroppen til at skælve og tabe fokus og koncentration! Varmezonerne er placeret på de “gode” steder, altså i nakke og lænd, mave, baller/lyske og knæ. Varmen kan reguleres i 3 trin, lav, mellem og høj. Vælger jeg lav, bliver jeg ikke kold og batteriet holder ca. 5 timer. Jeg vælger dog oftest at sætte den til mellem, hvorved batteritiden bliver lavere.

Min baselayer undertrøje med fuld power på varmen! En kold og blæsende dag, hvor der blev skruet helt op.

Varmesåler, som fås i to størrelser og klippes til, så de passer til dine sko/støvler og som sørger for at holde dine fødder og tæer varme! Varmesålerne er noget af det allervigtigste for mig, da min følelse af at være forfrossen oftest starter i tæerne og fødderne. Jeg kommer aldrig til at tage på jagt om vinteren uden varmesåler!
Der skal tilkøbes et batteri, som i dette tilfælde også kan fungere som håndvarmere og kan ligge i lommerne. Du kan også vælge at bruge din egen 5V powerbank!

Hybrid lufferne er fede, men der gik en rum tid, inden jeg gjorde brug af dem. Jeg valgte selv, at det skulle være luffer og ikke handsker, men jeg syntes alligevel de virkede store og klodsede. Derfor gik der tid med kolde fingre! Også på min tur til Tyskland frøs jeg virkelig fingrene pga temperaturer lige over frysepunktet og regn! Først i januar måned fik jeg dem med – og jeg har fra den dag ærgret mig over, at jeg ikke fik dem i brug tidligere! Jeg tog dem med på en jagt i Nordjylland midt j januar, hvor der var virkelig koldt! Jeg havde mine tynde jagthandsker på – og valgte at tage mine vanter udenpå handskerne! Og pludselig gav det så meget mening for mig. Der er nemlig plads til handskerne indeni! Og med lynlåsen yderst i vanterne kan jeg åbne og stikke fingrene ud. Nu kan jeg også holde varmen i fingrene. Tænk, at jeg skulle bruge så lang tid før den prås gik op for mig!

En MEGET kold dag i januar måned! Minus 12 grader nåede temperaturen ned på, inden solen fik overtaget. Hybridlufferne kom i brug!

Husk batterier!

Batterierne skal tilkøbes separat! Husk også, at du altid skal aflade batterierne, når du kommer hjem. Og husk så at lade dem op igen, inden du tager ud på jagt næste gang. Skal du på jagt og være væk nogle dage, så husk en stikdåse, så du kan oplade alle dine batterier. 

Nordic Heat er kommet for at blive – hjemme hos mig i hvert fald! Jeg er virkelig glad for mine forskellige produkter og ser frem til næste vinter, hvor jeg igen kan tage på jagt uden at komme til at ligne Smølfine – blå af kulde 🙂

Varmesædet i brug!