På besøg hos en af USAs største og bedste skydeklubber!

En af vores gode venner i USA hedder Terry og han er ejer af Scottsdale Gun Club i Phoenix, Arizona. En af de største og bedste indendørs skydeklubber i USA.

I takt med, at min interesse for jagt og skydning vokser, vokser også min interesse for at se på, hvordan alting er skruet sammen. Hvorfor fungerer det hele, som det gør? Er det en verden domineret mænd – og er det ikke noget for kvinder? Hvor interesserede er kvinder egentlig i jagt og skydning – og hvorfor? Og hvorfor er der ikke flere kvinder end der er, som har denne interesse eller denne livsstil (som jeg mener det er)? Er det anderledes i f.eks. USA – og hvorfor? Og hvordan fungerer det egentlig med de der skydeklubber? Hvad er det, de kan – og mangler jeg personligt skydeklubber som denne her i Danmark?

Og da vi er i USA – og har en god forbindelse, kan jeg jo lige så godt bruge tiden på at kigge lidt på lige netop det.

På besøg hos Scottsdale Gun Club

Vi aftaler med Terry, at jeg må komme ind og snakke med hans General Manager Ron Kennedy, som også vil vise mig rundt i SGC (Scottsdale Gun Club). Jeg er vildt nysgerrig efter at se andet end butikken, som vi har været i nogle gange. Men hvad er der egentlig ude bagved (til alle sider)? I wanna know 🙂

Kig selv med på videoen herunder og dan dig dine egne indtryk. Ron vidste i forvejen, hvad jeg gerne vil snakke om, så derfor har jeg ikke mange ekstra spørgsmål undervejs. Og så må jeg indrømme, at jeg bliver lidt duperet på min vej rundt. Derfor vil du nok også hurtigt opdage, at mit mest brugte ord i den her video er WAUUW!

Min konklusion så efter denne oplevelse hos SGC?

Jeg er vild med det! Og jeg skriver det lige, som jeg har sagt det mange gange i videoen: WAUUW!!! Fede, ordnede forhold! Super kundeservice! Lækre våben til alle behov, langdistanceskydning, jagt, konkurrenceskydning, beskyttelse – you name it! Alt i lækkert gear! Jeg kunne godt bruge mere tøj – men fordelingen af tøj til mænd og kvinder er egentlig helt okay.

Du kan komme med dine egne skydevåben, som du selvfølgelig skal vise tilladelse til. Men du kan også leje de våben, du ønsker at prøve her på stedet.

Der er gode skydeforhold! Gode sikkerhedsforhold! Professionel tilgang til alt! Titanium lounge – yeah, det gad jeg godt være en del af! Jeg er MEGA fan af SGC og tanken om at have en skydeklubber som denne.

Og så er der masser af undervisning – også til unge skytter, familier og så er der jo Ladies Nights.

Kvinder og våben, skydning og jagt

Ladies Nights hos SGC er ikke til, fordi kvinder her føler sig intimideret af mænd. Her er alle velkommen og alle bliver behandlet lige. Ingen ser ned på nogen, mænd eller kvinder, unge eller gamle, tykke eller tynde. Kvindeaftenerne er til for, at kvinderne kan tage veninderne med og bare have… ja, en ladies night out! Og DET kan jeg li´! Det hører du også i videoen.

Jeg har ikke – aldrig faktisk – været udsat for ikke at føle mig godt tilpas i en jagtforening, skytteforening eller på en jagt. Jeg har endnu aldrig følt mig intimideret eller følt, at jeg ikke frit kunne være der, hvor jeg kom. Min helt personlige holdning til det er, at vi ikke behøver kvindeaftener for at føle, at vi er ok skytter. Vi er gode nok, vi er faktisk ofte endnu bedre skytter end mændene er (sorry guys). Men mange kvinder lader sig intimidere af mændene. Og det synes jeg er ærgerligt. Jeg kan godt li´, når vi kan bruge hinanden på tværs af køn og alder. Jeg har lært allermest af mænd! Og jeg har lært allermest af dem, fordi jeg har været åben, nysgerrig og har ønsket at lære.

Min personlige holdning til det med kvindeaftener mm

Jeg tror – og det er min personlige holdning, som du ikke behøver være enig i – at vi skal passe på med at ville skille os for meget væk fra mændene i det her. Måske er de sommetider lidt mere grove i munden – men det er mænd typisk. Jeg er ikke bange for det og lader mig ikke intimidere af det. Jeg kan godt li´ at være i rum med mænd, fordi jeg sjældent er i tvivl om, hvad de mener, når de siger noget. Det kan jeg til gengæld sommetider være, når det er kvinder.

Jeg er meget fortaler for, at vi kvinder stepper op og tager ansvar i vores eget liv. At vi står ved vores feminine sider og finder ind i vores kvindelige kraft. At vi ikke er bange for at vise vores feminine sider – men også vise, hvad vi kan. Og vi kan sagtens gøre netop det med mænd ved vores side – det ødelægger ikke noget, hvis vi bare er os selv og “står godt” i os selv som kvinder. Og faktisk kan mændene også godt li´ det, når vi bare er os selv og ikke bliver snerpede og lader os intimidere…

Jeg vil også gerne kunne tage mine “ladies” med ud at skyde og bare ha´ en mega hyggelig aften med dem. Så jeg mener bestemt, der er berettigelse for at have kvindeaftener også – men i min optik skal vi kigge på, hvorfor vi ønsker dem 🙂 Og så kunne jeg godt tænke mig skydeklubber i Danmark, som Scottsdale Gun Club – jeg ville elske det!

Jeg håber, du kunne li´ min “lille” video og jeg håber, du har fået noget ud af det.

Kærlig hilsen
Freya

© huntress.dk 2018