Om mig

Velkommen til en lille præsentation af kvinden, som står bag Huntress.dk. Jeg skal skåne jer for den lange historie og holde mig til det, der er relevant for denne side.

Jeg er en naturkvinde – jeg ELSKER naturen, dyrene, planterne, fuglene, alle de finurlige ting ude i naturen. Sådan har jeg altid været. Allerede som barn legede jeg alene og med andre i skoven, jeg har spist af naturens store spisekammer. Det var både korn, roer, blommer, æbler, bær, mælkebøtter og hvad jeg ellers kunne finde. Jeg har leget ved åen, fanget små haletudser og leget alverdens lege ude i naturen.

Ganske sød og uskyldig ser jeg da ud! Men skinnet bedrager, jeg er en vild indianer ude i skoven, når min far lægger kameraet 🙂

Som voksen går jeg op i spiselige urter, æteriske olier, wilderness skills og sund kost. Alt sammen noget, der hører livet i naturen til. Det hører også til i naturen at jage. Dyr jager dyr og mennesker jager og samler også til føden, blandt andet bær, frugter og… dyr! Det er intet nyt fænomen. I dag er emnet jagt for mig endnu mere interessant end nogensinde før. Det vil jeg skrive noget om senere, men du kan læse mere om mine tanker i et senere blogindlæg.

Jeg er den første jæger i min familie

– og jeg har dermed ingen “fortid” med jagt eller nogen, jeg har kunnet lære af. Jeg har aldrig været med på en jagt i Danmark eller haft noget som helst at gøre med jagt eller jægere her hjemme, inden jeg besluttede mig for at “få” et jagttegn. Jeg er altså den første huntress i min familie! Det betyder også, at jeg ikke er farvet af, hvad man “bør” gøre… det ser jeg selv som en stor styrke, fordi jeg kommer ind uden “forudtagethed”.

Det er det her, der er indeni en kaktus som dem, du ser bagved!

Min interesse for jagt er kommet gennem vores rejser til Arizona i USA, hvor jeg har rejst sammen med min mand Claus i over 10 år. Min mand har stor erfaring indenfor outdoorlivet og wilderness skills og har været på en del kurser i Arizona. Vi har gennem årene fået et godt netværk i Arizona, som alle har relateret til wilderness og/eller jagt. Jeg har selv deltaget på eller været medhjælper på alle de kurser om overlevelse, wilderness skills, navigation, tracking, og kurser om æteriske olier, ayurveda, spiselige planter og hvad der ellers har budt sig, siden vores første rejse til Arizona i 2008.

Min første hare

Det var på et “Knife only” kursus i 2014, hvor vi var med som medhjælpere, at jeg fik muligheden for at skyde min første hare. Claus og jeg gik ud mega tidligt om morgenen, jeg havde lånt en god vens Ruger 10/22. Og jeg vendte tilbage til lejren med en skudt hare, da kursisterne var ved at være klar til at spise morgenmad! Sikke en oplevelse. Jeg var pavestolt og fik selv fornøjelsen af at flå den og skære kødet af.

Der stod jeg som eneste kvinde på kurset med en flok af “store voksne” mænd med deres store knive, som de ikke anede, hvad de skulle bruge til, for at se mig over skulderen, da jeg skulle flå den. Det havde de nemlig ikke selv prøvet – jeg sagde ikke, at det var min første gang! Jeg holdt min latter inde, til kurset var slut – hold nu op en oplevelse, og hold nu op, et tilløb for at se min hare! Det var måske den dag, huntress Freya blev til!

Min første hare!

Siden det år har jeg skudt hvert år på vores ferie i Arizona. Harer og præriehunde er det blevet til – og en hel masse skydetræning. Så over årene er jeg blevet bidt af det og derfor var det en selvfølge, at jeg også skulle have et jagttegn.

Min mand havde heller ikke jagttegn. Selvom han har været i Forsvaret i over 30 år, haft masser af skydetræning, så skulle han igennem det samme som mig. Det var en fornøjelse at tage jagttegnet med ham og nu er vi klar til en ny jagtsæson 2018.

For mig er det vigtigt, at det kød jeg spiser kommer fra dyr, jeg tror har haft det godt. Det gør jeg blandt andet ved at være jæger. Mit jagttegn har været længe ønsket og jeg GLÆDER mig til en spritny jagtsæson.

Du behøver ikke være enig med mig!

Det her er min blog og jeg skriver om det, der er vigtigt for mig. Jeg ved godt, jeg ikke kan forvente, at alle er enige med mig i mine synspunkter. Men jeg forventer faktisk, at vi som voksne mennesker respekterer hinanden, uanset hvilket syn vi har på livet. Det her er en livsstil JEG har valgt – fordi jeg føler, den er tættest på de værdier jeg har i livet. Det vil jeg bede dig respektere, ligesom jeg respekterer dig for dem du har.

Vil du læse om tankerne bag Huntress.dk, kan du læse her.

Kærlig hilsen
Freya

Hygge ved bålet i Arizonas ørken…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *