Om Huntress

Om Huntress Freya

Huntress betyder kvindelig jæger. Jeg kunne også have valgt at kalde mig jægerinde, men min Instagram profil er engelsksproget og bloggen her på siden bliver både dansk og engelsk, så huntress giver god mening for mig.

Hvorfor har jeg valgt at blive jæger?

Der er mange grunde til netop det, faktisk. Først og fremmest er det noget, det i mange år har ligger lige under overfladen, indtil jeg endelig kom igang!

Det er en fælles beslutning for min mand og jeg at være jægere. Det er en beslutning, vi har taget sammen i forhold til hvordan vi ønsker at leve vores liv, og hvordan vi ønsker at føde os selv og vores familie.

Selvom jeg ikke kan sige mig fri fra at købe kød i køle- eller frysedisken i ny og næ, så mener jeg egentlig, vi kan og bør bringe mad på bordet på andre måder.

Jeg er den første jæger i familien, så langt tilbage, vi kender til. Men mine forfædre var jægere og samlere! Det er sådan, vi nærede os selv tilbage i tiden. Jeg tror på en kost, som vi kan finde i naturen. Kød, grøntsager, urter, bær – ”vild mad”. For mig er det ikke en diskussion om, hvorvidt vi bør være kødspisere, vegetarer eller veganere – men om, hvorvidt vi bør spise præfabrikeret og forarbejdet mad – eller ren mad fra naturen…

Jeg vælger helst det sidste – det rene alternativ, hvor vi finder vores mad i naturen.

Vi har rejst i USA siden 2008 og op gennem alle årene har vi haft ét fokus: at være i og med naturen. Det er også mit udgangspunkt for jagt. At være i naturen, finde min mad i naturen, finde freden og helingen i naturen, og at finde mig selv i og gennem naturen.

Ny jæger og at lære nyt

Jeg fik jagttegn i efteråret 2017 og riffeltegn i foråret 2018.  Jeg er virkelig videbegærlig og lærer hele tiden! Jeg suger til mig overalt og fra alle, der er spændende at lære fra. Derfor er jeg mega privilegeret ved, at der er mange gode mennesker omkring mig, som gerne vil være med til at dygtiggøre mig.

Jeg er altid åben for at få mere viden, jeg tror aldrig, vi bliver færdige med at udvikle os og lære nyt! For mig har det været en god dag, når jeg har lært noget nyt.

Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke ved alt og at jeg stadig er “grøn”! Jeg er derfor også dybt taknemmelig overfor de dygtige jægere og skytter, som vælger at bruge tiden på at lære mig om jagt, skydning og etik. Det er altsammen med til at gøre mig til en bedre jæger! De, der kender mig godt ved også, hvordan jeg bedst forstår tingene. Hands-on og intensiv læring! Når der tales respektfuldt og indlevende til mig og når jeg mærker passion fra den, der skal lære mig noget. Jeg lærer ikke af belærende og bedrevidende mennesker. Så stritter alt på mig, som da jeg gik i folkeskolen – og så ved jeg, at jeg intet lærer 🙂

Teach me with love and respect, please! Then I will grow!

Det er mit valg – respekter mig, som jeg respekterer dig!

Du behøver ikke være enig med mig i mine synspunkter omkring jagt. Men det her er min side og min blog, og jeg forventer en pæn omgangstone her! Jeg respekterer dig som menneske og jeg forventer, du respekterer mig… ellers er du helt og aldeles fri til at lukke fanebladet med min blog ned og beskæftige dig med noget andet.

Kærlig hilsen
Freya