Blyfri jagt

Blyfri jagt

Mine tanker omkring bly/blyfri ammunition har to ben… det ene handler om min og mine kæres sundhed, det andet handler om det, vi efterlader i naturen!

Når naturen og min families sundhed er så vigtig for mig – så betyder det også, at jeg er nødt til at se på, hvordan jeg finder føden ude i naturen. Jagt med bly har været naturligt i mange, mange år. Men vi ved også, at bly er farligt at indtage – og alligevel jager vi med bly? Det er en selvmodsigelse set med mine øjne.

Bedst for mig og mine kære…

Jeg kommer ind i jagtverdenen uden et forudindtaget sind. Jeg har ingen politisk agenda og er ikke ”fedtet ind” i, hvad ”man” plejer at gøre…

Jeg har f.eks. ikke lært af mine forældre eller anden familie, hvad jeg ”bør” gøre, hvad jeg ”bør mene” og hvad jeg ”bør” gå på jagt med. Jeg har muligheden for at se det hele med helt nøgterne øjne – og det gør jeg! Og derfor tager jeg stilling til, hvad jeg ønsker at efterlade i naturen – og hvad jeg ønsker at føde mig selv, mine børn – og mine børnebørn med!!! Jeg går også op i økologi, fordi jeg ikke ønsker at spise sprøjtegift… jeg vil gerne, at vi får så rent mad som muligt, hvis jeg skal bestemme!

Og da jeg generelt er ret skarp på, hvad jeg ønsker at spise og give mine børn og børnebørn, har jeg også en holdning til, at jeg ikke ønsker at skyde dyr med skadeligt bly, og give det til mine elskede!

One shot – one kill?

Ja de fleste af os behøver kun – og ønsker kun at bruge – et skud for at nedlægge et dyr. Men hvad med det, vi efterlader i naturen, når vi brækker dyret inden vi drager hjem med det? Ofte efterlades næringsholdig indmad til gavn for fugle og skovens rovdyr. Men lader vi blyholdige efterladenskaber ligge er det ikke sikkert, vi kun får “one kill”, men at vi faktisk også sender bly videre ud i fødekæden. Det er, uanset hvordan vi vender og drejer det, også en udfordring set med mine øjne.

Mit valg er blyfrit

Jeg vælger en blyfri løsning og ønsker at flere vil gøre det samme, så vi som samfund kan værne om vores sundhed og om vores natur!

Ofte ved vi bare ikke nok til at kunne tage en beslutning! Vi lader os “inspirere” af, hvad andre siger uden selv at have prøvet at skyde med blyfri ammunition, som i dag er lige så nøjagtig på de afstande, de fleste jægere skyder på.

Blyfri jagt vil du komme til at læse mere om her på siden. Jeg håber selvfølgelig, du har lyst til at læse med.

Kærlig hilsen
Freya